LONDEN - Venus Williams heeft zich moeizaam bij de laatste acht op Wimbledon gevoegd. De Amerikaanse tennisster, in Londen als tweede geplaatst, versloeg maandag in de vierde ronde de Australische Jarmila Groth met 6-4 en 7-6 (5).

In de kwartfinale neemt de vijfvoudig Wimbledon-kampioene het op tegen de winnares van het duel tussen de als elfde geplaatste Française Marion Bartoli en de Bulgaarse Tsvetana Pironkova.

Venus Williams moest maandag hard werken in de brandende zon. In de eerste set was één break op de servicebeurt van Groth voldoende voor de winst.

In de tweede serveerde de in Slowakije geboren Groth op 5-4 en 6-5 voor de set, maar steeds redde Williams zich uit de penibele situatie.

In de tiebreak herstelde Groth zich nog wel van een 4-0-achterstand, maar ging ze uiteindelijk toch met 7-5 ten onder.

Serena

Titelverdedigster Serena Williams heeft maandag de kwartfinale van Wimbledon gehaald. Echt eenvoudig had de Amerikaanse tennisster het echter niet tegen Maria Sjarapova.

De als eerste geplaatste Williams, die Wimbledon de afgelopen jaren drie keer op haar erelijst bijschreef, versloeg op het centercourt haar Russische opponente met 7-6 (9) en 6-4. In de kwartfinale neemt Williams het op tegen de Chinese Li Na.