VALENCIA - Ferrari voelt zich zwaar gedupeerd in de Grote Prijs van Europa van zondag. De Italiaanse renstal heeft de internationale automobielfederatie FIA dringend verzocht de regels te veranderen als de safetycar op het circuit komt.

Fernando Alonso en Felipe Massa van Ferrari zagen door onevenredig lang oponthoud achter die safetycar een hoge klassering in Valencia in rook opgaan.

Neutrale fase

De wedstrijdleiding laste zondag een neutrale fase in na de crash van de Australiër Mark Webber van Red Bull.

Alonso en Massa stelden zich keurig op achter de safetycar, maar Lewis Hamilton reed vrolijk door.

''Hij negeerde de gele lichten, terwijl onze coureurs een volledige ronde langer achter de safetycar reden. Dat heeft ons een mooi klassement gekost'', aldus Ferrari-teambaas Stefano Domenicali.

Maatregelen

Hamilton kreeg wel straf voor zijn actie en moest later in de race een extra gang door de pitstraat maken, maar de coureur van McLaren had al zo'n voorsprong opgebouwd, dat zijn tweede plek niet meer in gevaar kwam.

Domenicali: ''Hamilton werd veel te laat bestraft en dat heeft grote gevolgen gehad voor het wedstrijdverloop. Daar zijn we boos over en de FIA zal maatregelen moeten nemen om dat in toekomstige races te voorkomen.''

Alonso eindigde in Valencia als achtste, Massa werd elfde.