AMSTERDAM - Wereldvoetbalbond FIFA wil voorlopig niet reageren op de arbitrale blunders die zondag tijdens de achtste finales Duitsland-Engeland (4-1) en Argentinië-Mexico (3-1) werden begaan.

Bij de dagelijkse ontmoeting met de pers was er maandag geen afgevaardigde van de scheidsrechterscommissie aanwezig.

"Dit is niet de juiste plaats om over fouten van scheidsrechters of het eventuele gebruik van videobewijs te spreken", liet een woordvoerder weten.

De arbitrage op het WK is het gesprek van de dag nadat zowel Engeland als Mexico zondag flink werd benadeeld.

Opvallend

Engeland zag een zuiver doelpunt van Frank Lampard tegen Duitsland niet toegekend worden. Mexico kwam tegen Argentinië op achterstand door een duidelijke buitenspelgoal van Carlos Tevez.

De FIFA lijkt zeker dat eerste incident snel te willen vergeten. Op de website van de wereldvoetbalbond is een samenvatting te zien van Duitsland - Engeland, waarin de 'treffer' van Lampard opvallend genoeg ontbreekt.

In de tweede helft schoot Lampard nog een keer op de lat. Dat is wel in de samenvatting opgenomen.

Extra pijnlijk

Voor de Mexicanen was in het duel met Argentinië extra pijnlijk dat direct na het doelpunt van Tevez op schermen in het stadion was te zien dat de grensrechter de verkeerde beslissing had genomen.

"Dat had nooit mogen gebeuren", liet de woordvoerder weten. "De grote schermen in de stadions zijn niet bedoeld om zulke herhalingen te vertonen."

Online schieten de eerste sites de lucht in waar mensen aan kunnen geven of ze voor of tegen invoering van hulpmiddelen zijn.