AMSTERDAM - Zonder de acht WK-gangers is de selectie van Ajax zondag in Amsterdam begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Ajax wacht over een maand al een eerste officiële krachtmeting. Op 27 of 28 juli spelen de Amsterdammers in de voorronde van de Champions League.

Trainer Martin Jol betreurt het dan ook dat het WK in Zuid-Afrika de voorbereiding op die duels drastisch verstoort. ''Over een maand moeten we er al staan'', aldus de oefenmeester op de site van de Amsterdammers.

Uitgeschakeld

Met genoegen zag Jol de WK-gangers Eyong Enoh, Dennis Rommedahl en Christian Eriksen met hun land niet verder komen dan de groepsfase.

''Dat is voor hen vervelend, want je gunt ze het succes. Maar voor Ajax is het prettig, want dan kunnen ze zo snel mogelijk weer aansluiten bij de groep.''

Over het verlengde verblijf van de internationals van Uruguay en Nederland is de coach minder te spreken. ''Iemand als Suarez heeft straks misschien maar twee weken vrij, of zelfs nog korter.''

Naast Luis Suarez zijn ook Nicolás Lodeiro, Demy de Zeeuw, Maarten Stekelenburg en Gregory van der Wiel nog actief in Zuid-Afrika.

Vertrouwen

Evengoed ziet Jol het komende voetbalseizoen met vertrouwen tegemoet. ''Als we de goede lijn van vorig seizoen kunnen doortrekken zie ik het heel positief in.

Veel jonge spelers hebben zich vorig seizoen goed ontwikkeld. Eigenlijk hebben we alleen nog een nummer 9 á la Pantelic nodig.''

Op het trainingsveld ontbraken, naast de WK-gangers, Kennedy Bakircioglu, Ismail Aissati en Thimothée Atouba. De eerstgenoemde was ziek. De andere twee geblesseerd.