ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft zondag twee fans van voetbalclub Feyenoord aangehouden omdat er eentje zonder kaartje het oefenveld wilde betreden.

Toen de politie de supporter wilde aanhouden, probeerde een ander dat te verhinderen. Ook die persoon werd toen aangehouden.

Dat heeft een woordvoerder van de politie zondag gemeld. Ongeveer driehonderd Feyenoordfans hielden zondag, bij de eerste training van hun team, een demonstratie tegen de nieuwe maatregel dat er in het vervolg maar vijfduizend fans naar de trainingen van de voetballers mogen komen kijken.

Verschillende fans zijn het er niet mee eens dat deze beperking nu is opgelegd. Soms kwamen tien- tot twintigduizend fans naar de trainingen.

Vuurwerk

De demonstranten hielden zich eerst op bij het stadion en staken daar wat vuurwerk af (video). Daarna liepen ze onder het gejoel van clubliederen, sommige met fakkels, naar het trainingsveld.

Daar bleef het redelijk rustig, al probeerde een kleine groep zonder kaartjes de training te gaan volgen. De politie hield uiteindelijk twee mensen aan.