AMSTERDAM - Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vertrouwt erop dat zijn coureurs Sebastian Vettel en Mark Webber zich zondagmiddag gaan gedragen in de strijd om de overwinning in Valencia.

De eerste startij tijdens de Grand Prix van Europa wordt ingenomen door beide coureurs van het team. Vettel vertrekt van pole position, Webber start naast hem.

Na het incident tijdens de Turkse Grand Prix, waar Vettel tijdens een inhaalpoging op zijn leidende teamgenoot een crash veroorzaakte, is de spanning tussen de Duitser en de Australiër wat toegenomen.

Webber presteert dit seizoen om verschillende redenen vaak net iets beter dan zijn jonge teammaat, die bovendien vaak met de pechduivel te maken kreeg. Vettel wil zich in Valencia maar al te graag bewijzen.

Professionals

Horner gaat er in een reactie tegenover Autosport vanuit dat hij zijn coureurs niet hoeft te waarschuwen. "Het zijn allebei professionals en ik denk niet dat ik vooraf iets hoef te zeggen."

"Uiteraard hebben we het gehad over de start en de race naar de eerste bocht, maar ik verwacht geen problemen tussen beide heren."

Bijval

Vettel valt zijn teambaas bij: "Vechten voor posities is wat coureurs doen. Als je kijkt naar onze functieomschrijving staat dat er duidelijk in."

"Ik ben niet bang dat er iets vergelijkbaars met dat wat er in Turkije plaatsvond gaat gebeuren. Zeg nooit nooit, maar we hebben er echt wel van geleerd."

De Grand Prix van Europa start om 14.00 uur.