LONDEN - Tennisser Thiemo de Bakker is er zaterdag niet in geslaagd de vierde ronde te bereiken op Wimbledon.

De Fransman Paul-Henri Mathieu was in vier sets te sterk voor de 21-jarige Westlander: 7-6 (5) 7-6 (6) 6-7 (8) 6-4.

Mathieu speelde in het begin van de partij uit de derde ronde iets consequenter dan de Westlander. De Fransman haalde zijn servicegames tamelijk eenvoudig binnen. De Bakker had daar bij tijd en wijle iets meer moeite mee.

In de eerste set kreeg de Fransman op 6-5 al een setpunt op de service van De Bakker. Deze werkte de Nederlander nog weg. In de tiebreak had Mathieu daarna aan één minibreak genoeg de set alsnog naar zich toe te trekken.

Knokken

Het beeld in de tweede en derde set was eigenlijk niet anders. Mathieu serveerde sterk en gaf daarmee De Bakker weinig kans om zich in de wedstrijd te knokken. De tweede tiebreak ging naar Mathieu. In de derde overleefde De Bakker twee matchpoints en sloeg hij op zijn beurt bij zijn tweede setpunt bij een stand van 9-8 toe.

In de vierde set brak de Fransman bij een 3-3-stand de service van de Nederlander. De enige break van de partij bleek voldoende voor de winst van de Fransman. Bij een stand van 5-4 beslechtte Mathieu na ruim drie uur en een kwartier spelen op eigen service het lot van De Bakker.