VIGO - De blessuregolf die Celta de Vigo op dit moment treft,is voor Ajax-trainer Ronald Koeman allerminst reden om hetChampions League-duel met de Spanjaarden positiever tegemoet tetreden

.

Ook de slechte prestaties van de club in de nationalecompetitie zeggen de oefenmeester weinig. "Ik vond Celta tweeweken geleden, vooral in de tweede helft, zeer goed spelen tegenons. Dat elftal houd ik in gedachte en niet het elftal dat slechtin de Liga presteert."

Ongeloof

"Ik moet ook nog zien of al die geblesseerden echt niet kunnenspelen. Als je voor je laatste kans vecht, ben je vaak best bereidom wat extra pijn te lijden."

Celta mist waarschijnlijk Berizzo,Velasco en Edu. Giovanella en Ignacio zijn voor het duel met Ajaxgeschorst. Over de inzetbaarheid van Lopez en Jesuli hadCelta-trainer Lotina maandag nog zijn twijfels.

Strijd

Koeman verwacht desondanks een "hete strijd". "Gezien destand in de groep is Celta de Vigo alleen gebaat bij eenoverwinning. Bij ons ligt dat anders. Al betekent dat niet dat wegaan verdedigen, daar hebben we het elftal niet voor. Ik hoopalleen dat we de wedstrijd beter kunnen controleren dan in heteerste duel. Maar elk positief resultaat zal ons helpen in dezegroep."

Lotina gaf op zijn persconferentie aan dat Celta de Vigo hoe danook zal gaan aanvallen tegen Ajax. "We zullen wel moeten", aldusde geplaagde coach van de nummer 16 van Spanje. "Alleen bij winsthouden we een kans om verder te komen in de Champions League."

Publiek

Het publiek in het stadion Balaidos in de Noord-Spaanse stadVigo, op de grens met Portugal, is de slechte prestaties van hetelftal inmiddels beu. De afgelopen weken werd het team veelvuldiguitgefloten, vaak al vanaf het beginsignaal.

"We willen ons ookverbeteren", gaf Celta-speler Jesuli aan. "Het publiek wil dat webeter gaan spelen. Gelukkig zijn we psychologisch sterk. Ik denkzeker dat we dinsdag van Ajax kunnen winnen."

Geen rol Sneijder

Over de opstelling wilde Koeman, zoals altijd, geen mededelingendoen op de dag voor de wedstrijd. Uit de laatste training in hetstadion van Celta kon echter worden opgemaakt dat Koeman in deuitwedstrijd geen rol ziet weggelegd voor Sneijder.

Op zijnzondagse perspraatje was Koeman al kritisch geweest over de jongemiddenvelder. "Het is een gegeven dat hij de laatste wedstrijdenveel balverlies leed, terwijl dat normaal gesproken juist zijngrote kracht is. Hij heeft het duidelijk iets moeilijker de laatstetijd."

Ontwikkeling Mitea

Dat geldt niet voor Mitea. De 18-jarige Roemeen maakt de laatsteweken een stormachtige ontwikkeling door en werd maandag op detraining zelfs in het basiselftal ingedeeld. Tevens kreeg Yakubueen hesje van Koeman.

De Ghanees kreeg een plaats in het hart vande verdediging, waardoor Grygera naar de rechterkant van dedefensie doorschoof. In een andere variant speelde Pasanen op deplaats van Yakubu.

Van der Vaart keert zeker terug op het middenveld. Hij mag in denationale competitie wegens een schorsing niet spelen, maar is inChampions League-wedstrijden een zekerheidje voor Ronald Koeman.

Vermoedelijke opstelling:
Lobont; Grygera, Pasanen, Escudé enMaxwell; De Jong, Galasek, Van der Vaart en Mitea; Sonck enIbrahimovic.