AMSTERDAM - Patrick Kluivert moet op zoek naar een nieuwe zaakwaarnemer. De spits van Barcelona en Sigi Lens hebben de jarenlange samenwerking verbroken. Volgens de voormalige begeleider van de aanvaller was het contact tussen beiden niet meer als voorheen. "De chemie is een beetje over, zoals dat zo mooi heet", verklaarde Lens maandag de breuk.

De zaakwaarnemer raakte met Kluivert in contact toen hij nog in de B-junioren van Ajax voetbalde. Hij onderhandelde namens de spits over het eerste profcontact bij de Amsterdamse club. Ook stond hij Kluivert bij in de besprekingen met zijn latere clubs AC Milan en Barcelona.

Lens wilde niet zeggen of de breuk te maken heeft met de activiteiten van Kluivert buiten het voetbal. De spits opende onlangs een groot café in Barcelona. "We hebben in ieder geval geen ruzie", aldus Lens.

De bij Barcelona ontevreden Kluivert sloeg onlangs een aanbieding van Newcastle United af. De spits zou wel openstaan voor een overgang naar Arsenal, Manchester United of Chelsea. Hij mag voor een gelimiteerde transfersom van slechts 1,8 miljoen euro vetrekken. "Dat kan lucratief zijn", weet ook Lens. "Maar misschien ben ik niet zo als veel zaakwaarnemers. Als het niet meer klikt en het gevoel niet meer goed is, moet je stoppen."