AMSTERDAM - Raymond van Barneveld blijft favoriet voor zijn vierde Embassy-titel begin januari, maar de Haagse darter weet nu ook weer wat verliezen is. In de eindstrijd van de Winmau World Masters, een internationaal hoog aangeschreven toernooi, in Bridlington moest hij zondagavond zijn meerdere erkennen in Tony West. De als derde geplaatste Engelsman versloeg de Nederlandse nummer één met 7-6.

Van Barneveld haalde in de eindstrijd wel een hoger gemiddelde per pijl dan zijn opponent (32,28 tegen 31,20) maar die gooide de beslissende doubles beter. 'Barney' had eerder op de dag in de halve eindstrijd met 6-5 afgerekend met Andy Fordham, eveneens uit Engeland. Daarin haalde hij een moyenne 33,95. West had met dezelfde cijfers gewonnen van zijn landgenoot Ted Hankey.

Bij de vrouwen ging de titel zoals verwacht naar de Engelse Trina Gulliver. De favoriete, die Nederlandse kanshebsters als Francis Hoenselaar en Mieke de Boer vroegtijdig zag afhaken, was in de finale te sterk voor haar landgenote Crissy Howat: 4-3. Karin Krappen verdween in de kwartfinale als laatste Nederlandse uit het toernooi in Yorkshire.