HILVERSUM - Griekenland-Nigeria, dat wordt donderdagmiddag de laatste wedstrijd waarbij voetbalcommentator Evert ten Napel (66) achter de microfoon zit voor de NOS.

Eigenlijk nam Ten Napel al eerder afscheid van de omroep, en wel toen hij vorig jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikte.

Toch zochten hij en de NOS elkaar weer op en verzorgde de geboren Drent op freelancebasis commentaren, zo ook op het WK voetbal in Zuid-Afrika.

Ten Napel begon zijn lange carrière bij het WK Voetbal in Argentinië. Samen met Eddy Poelmann deed hij het commentaar bij de finale. In 1982 kwam hij in dienst van de NOS.

Naar eigen zeggen is de in Klazienaveen geboren Ten Napel 'een commentator van het volk'. Het WK in Zuid-Afrika is zijn zestiende en tevens laatste eindronde.

Verzoek

Donderdag rond de klok van zessen klinkt zijn laatste fluitsignaal. Al weet je het met Ten Napel nooit helemaal zeker. Volgens een woordvoerder van de NOS heeft de sportjournalist nog een verzoek in beraad om toch nog een jaartje naar de Nederlandse voetbalvelden te gaan.