MILAAN - AC Milan en Juventus hebben elkaar zaterdagavond in de topper van de Serie A in evenwicht gehouden: 1-1. Gescoord werd er pas ver na rust. De Milanezen kwamen in de 65e minuut op voorsprong door een doelpunt van Jon Dahl Tomasson. De oud-Feyenoorder stond in de basis naast Sjevtsjenko. Marco di Vaio maakte zes minuten voor tijd gelijk.

Bij Juve bleef Edgar Davids op de bank. Clarence Seedorf maakte bij Milan na ruim een uur plaats voor Ambrosini. Ploeggenoot Paolo Maldini werd door de bijna 78.000 fans hartstochtelijk begroet. De -jarige verdediger droeg voor de 720e keer het rood-zwarte shirt in een officiële wedstrijd. Hij is de oude recordhouder Franco Baresi (719) nu voorbij.

Beide koplopers, nog ongeslagen, hebben vier punten voorsprong op Lazio, dat met 2-1 won bij Udinese. Die eindstand was al bij rust bereikt. Simone Inzaghi, wie anders, maakte de winnende treffer.

AS Roma

AS Roma verkleinde de achterstand op beide koplopers zondag tot twee punten. De ploeg van ex-Ajacied Cristian Chivu won de thuiswedstrijd tegen Reggina met 2-0. Door de zege staat het elftal op de derde plaats. Roma nam al vroeg in de wedstrijd een -0-voorsprong door een doelpunt van Montella. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal maakte Carew de tweede Romeinse goal.

Parma

Parma steeg door een benauwde 3-2-uitzege op Brescia naar de vierde plaats op de ranglijst. De thuisploeg nam tot twee keer toe een voorsprong in het duel, maar verprutste die in de tweede helft. Tot overmaat van ramp kreeg Matuzalem, die de openingstreffer maakte, in de 79e minuut ook nog een rode kaart. Vlak daarvoor had Gilradino Parma op 3-2 gebracht.

Inter

Inter versloeg zondagavond in de uitwedstrijd Chievo met 2-0. Vieri en Recoba scoorden na rust, in 64e en 67e minuut. Van der Meyde zat, hersteld van een blessure, weer op de bank. Hij viel niet in. Inter klom door de zege naar de zesde plaats.