AMSTERDAM - Maandag begon FC Twente aan het nieuwe voetbalseizoen. Op de allereerste training in de Grolsch Veste waren er geen nieuwe gezichten te zien, behalve die van trainer Michel Preud’homme en assistent Jos Dearden.

Na het vertrek van aanvalsleider Blaise N’Kufo is de regerend landskampioen druk op zoek naar een vervanger.

De Zwitser tekende eerder een contract bij het Amerikaanse Seattle Sounders. Toch is er nog geen nieuwe spits aangetrokken.

Volgens FC Twente-voorzitter Joop Munsterman komt daar binnenkort verandering in. “We zijn druk bezig. Ik verwacht dat dat snel rond komt”, aldus de 59-jarige voorzitter uit Enschede tegen De Telegraaf.

Janko

Maandag werd bekend dat FC Twente al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Marc Janko. De goalgetter van Red Bull Salzburg scoorde afgelopen seizoen achttien keer voor het team van trainer Huub Stevens.

Het jaar daarvoor was hij onder de toenmalige coach Co Adriaanse nog beter op dreef. Hij noteerde toen 39 treffers. Een struikelblok voor de overgang kan zijn nog tot medio 2013 lopende contract zijn.

Adrian Ramos

Wanneer de transfer van Janko geen doorgang vindt, komt Hertha BSC-spits Adrian Ramos in beeld. De spits uit Colombia heeft aangegeven te willen vertrekken nu hij met zijn Duitse club is gedegradeerd uit de Bundesliga.

Het grootste probleem bij deze transfer lijkt het salaris van de 24-jarige aanvaller.

Strootman

Twente bekijkt naast een nieuwe spits ook de mogelijkheid om Kevin Strootman van Sparta over te nemen.

De middenvelder is met zijn club uit Rotterdam gedegradeerd naar de Jupiler League.