JOHANNESBURG - Met een overwinning op Denemarken op zak start het Nederlands elftal dinsdag de voorbereidingen op de tweede WK-wedstrijd van zaterdag tegen Japan.

Oranje traint tweemaal op het terrein van Wits University. Vanaf 11.30 uur is de pers welkom. De avonddtraining is besloten.

Michel Vorm ontbreekt tijdens beide sessies. Hij vliegt naar Nederland om zijn zondag geboren zoontje te zien. De keeper van FC Utrecht voegt zich waarschijnlijk donderdag weer bij de selectie van Oranje.

Oranje won maandag met 2-0 van Denemarken. Japan bleef in de andere groepswedstrijd verrassend Kameroen de baas (1-0).

Robben

De overwinning op de Denen heeft voor het Nederlands elftal een gunstige bijkomstigheid. Door de zege heeft Arjen Robben meer tijd om weer wedstrijdfit te raken.

"Dit is een mooie uitgangspositie om Robben rustig aan zijn terugkeer te laten werken en hem rustig te brengen", legt bondscoach Bert van Marwijk in De Telegraaf uit.

De bondscoach bevestigt tegenover de krant dat ook het goede spel van Eljero Elia de druk om Robben vroegtijdig in te zetten verlicht.

Het Nederlands elftal treedt komende zaterdag aan tegen Japan. De daaropvolgende donderdag wacht Kameroen als laatste tegenstander in de groep. Bij een goed resultaat tegen de Japanners lijkt Van Marwijk geen beroep op Robben hoeven te doen voor de achtste finales.