UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag in eigen stadion met 2-1gewonnen van Heerenveen. Pas in de tweede helft werd er gescoord,eerst via Tanghé en later via verdediger Van den Brink (2-0).

Knopper maakte vlak voor tijd de curieuze tegentreffer, direct uiteen hoekschop. Voor Utrecht was het pas de tweede thuisoverwinningin deze competitie, de eerste keer won de ploeg van FC Zwolle.

Eerste zege voor FC Zwolle

FC Zwolle heeft tegen FC Twente (1-0) deeerste competitiezege behaald. De thuisploeg besliste het duel dooreen treffer van Takak in de 53e minuut. FC Zwolle blijft ondanks dewinst hekkensluiter in de eredivisie.

Feyenoord blameert zich bij FC Groningen

Op bezoek bij FC Groningen verspeelde Feyenoordonnodig twee punten. De Rotterdammers leidden bij rustmet 0-3 maar speelden alsnog gelijk: 3-3. Invaller Van Gesselscoorde in de 89e minuut de gelijkmaker voor de thuisploeg.Daarvoor verkleinden Drent en Hugo de achterstand. Lurling, Kuijten Paauwe brachten Feyenoord in de eerste helft op voorsprong.

Denneboom leidt Willem II naar winst

Huurling Romano Denneboom heeft Willem II zondagnaar een zege geleid van 4-1 op RKC Waalwijk. Denneboom, eigendomvan Heerenveen, was bij drie van de vier treffers van de thuisploegbetrokken.

RKC opende nog wel de score, na 26 minuten via Greene. Nog voorrust kwam Willem II op voorsprong via Caluwé, op aangeven vanDenneboom, en via Quinn vanaf de strafschopstip. De penalty wasgegeven na een overtreding van doelman Sinouh op Denneboom.

Denneboom zelf en Van Den Eede deden de Tilburgers uitlopen naar-1. RKC speelde het duel met tien man uit na een rode kaart voorHoogendorp in de 53e minuut.