AMSTERDAM - Ajax-trainer Ronald Koeman heeft Rafael van derVaart aan de selectie toegevoegd voor de Champions League-wedstrijdtegen de Spaanse club Celta de Vigo. De aanvoerder was voor hetcompetitietreffen met AZ geschorst. Trabelsi, Pienaar, Van Damme,Boschker en Obodai zijn nog steeds geblesseerd en ontbrekendinsdagavond in Spanje.

Ajax speelt in de Noord-Spaanse stad Vigo het vierde ChampionsLeague-duel. In de eerste drie wedstrijden behaalde de club zespunten waarmee de Amsterdammers eerste staan in de groep. "Ik denkdat negen punten in deze poule genoeg is om verder te komen",rekende Koeman zondag voor. "Daar hebben we dus nog driewedstrijden de tijd voor."

Voor Celta gelden inmiddels hele andere wetten. De Spaanse clubstaat met twee puntjes uit drie duels onderaan. "In de komendetwee duels zullen ze zes punten moeten halen. Het zal dus moeilijkworden, maar ook dat zijn we inmiddels wel gewend. Er is genoegvertrouwen aanwezig in de groep om ook dit soort wedstrijden goedte spelen."

Ruimtes benutten

Koeman verwacht een aanvallend Celta de Vigo. "We moeten verdervan de goal afspelen dan in de tweede helft van dethuiswedstrijd", aldus Koeman. In dat duel, dat in een 1-0-zegevoor Ajax eindigde, hadden de Amsterdammers het vooral na rust ergmoeilijk tegen de Spanjaarden. "Als we ons laten terugdringen opeigen helft wordt het moeilijk. We moeten compact spelen, voldoendedruk zetten en de ruimtes benutten die we krijgen."

Ondanks het blessureleed en het matige optreden van WesleySneijder de afgelopen weken gaf Koeman zondag al aan dat JariLitmanen nog niet fit genoeg is om in de basis te starten. "Ik waswel heel tevreden over zijn invalbeurt tegen AZ. Hij is heelbruikbaar als invaller. Hij zal nog niet in de basis spelen, maarkan een belangrijke inbreng hebben in de wedstrijd."