AMSTERDAM - Skil-Shimano en Vacansoleil zijn niet uitgenodigd voor de Ronde van Spanje. De organisatie van de Vuelta maakte maandag de 22 deelnemende teams bekend.

Rabobank is de enige Nederlandse formatie die meedoet. De equipe was al verzekerd van startrecht vanwege een in 2008 gesloten akkoord tussen de wielerunie UCI en de organisatoren van de grote rondes betreffende de deelname van de toenmalige ProTour-ploegen.

Skil-Shimano en Vacansoleil grepen beide naast een van de zes wildcards. Eerder werden zij ook al niet uitgenodigd voor de Giro d'Italia en Tour de France.

Radioshack

Naast Skil-Shimano en Vacansoleil doen ook RadioShack en BMC niet mee aan de Vuelta. Van BMC is dat niet echt een verrassing, omdat die ploeg wereldkampioen Cadel Evans niet mee zou nemen. RadioShack werd door velen wel gezien als een zekere deelnemer.

De organisatie van de Ronde van Spanje nodigde de Spaanse ploegen Andalucia-Cajasur en Xacobeo Galicia uit.

Daarnaast mogen Cervélo Test Team, Garmin-Transitions, Team Sky en Team Katoesja eind augustus aan de start in Sevilla verschijnen. Daarmee zijn de zes vrije plaatsen gevuld.

Overige deelnemers

AG2R, Astana, Bouygues, Caisse d'Épargne, Cofidis, Euskaltel, Footon-Servetto. Française des Jeux, Lampre, Liquigas, Omega Pharma-Lotto, QuickStep, HTC-Columbia, Team Milram en Saxo Bank zijn de overige deelnemers.

De Ronde van Spanje gaat op zaterdag 28 augustus van start met een ploegentijdrit van 16,5 kilometer in en rond Sevilla.