ROSMALEN - Tennisser Robin Haase is er zondag niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken op de Unicef Open, het grastoernooi van Rosmalen.

De Duitser Simon Greul was in twee sets te sterk voor de Hagenaar, die met een wildcard tot het toernooi was toegelaten: 7-5 7-6 (5).

Haase stapte gedesillusioneerd de baan af. ''Ik heb gewoon niet goed gespeeld'', was zijn conclusie na een partij waarin hij in beide sets bij 5-4 mocht serveren voor setwinst. ''Zeker in die tweede set serveerde ik goed, maar speelde hij een paar geweldige punten.''

Greul benutte in de tiebreak het vierde wedstrijdpunt. De 29-jarige Duitser neemt het in de volgende ronde op tegen de als derde geplaatste Spanjaard Tommy Robredo die een bye had in de eerste ronde.

Wimbledon

De tennisser had zondag echter gelukkig ook goed nieuws. Haase werd rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van Wimbledon. Haase, die wegens langdurig blessureleed gebruik kon maken van een beschermde status, was derde reserve.

Inmiddels zijn er voldoende afmeldingen waardoor de Hagenaar kan deelnemen aan het grandslamtoernooi dat 21 juni begint.

,,Ik zag het al aankomen, maar zaterdag was het zeker'', vertelde Haase. Thiemo de Bakker, met wie hij deze week nog dubbelt, was op basis van zijn ranking al zeker van deelname aan Wimbledon.