AMSTERDAM - Michael Schumacher heeft begrip voor de poging van Jacques Villeneuve om terug te keren in de Formule 1. De coureur van Mercedes GP voerde midden jaren negentig legendarische gevechten met de twee jaar jongere Canadees.

“Ik heb dit jaar bewezen dat je in de Formule 1 niet per se jong hoeft te zijn om te presteren, zoals in het voetbal”, aldus Schumacher in The Daily Mirror.

“Jacques en ik zijn echte racers. Dat zit gewoon in ons bloed.”

Villeneuve flirt al jaren met een comeback en zijn geduld neemt af. “Eens een racer, altijd een racer. Hoewel ik me niet verveel met de opvoeding van mijn kinderen, neem ik het liefst weer plaats in een Formule 1-bolide. Ik geef mezelf tot 2011, nog een paar maanden dus.”

Botsing

Net als Schumacher zegde Villeneuve de koningsklasse van de autosport in 2006 vaarwel. De Canadees veroverde in 1997 de wereldtitel, na een intense tweestrijd met de Duitser van toen nog Ferrari. Tijdens de laatste race in Jerez veroorzaakte Schumacher een botsing met zijn concurrent in de hoop dat beiden zouden uitvallen en hij z’n voorsprong zou behouden.

Schumacher belandde echter zelf in de grindbak en zag Villeneuve afstevenen op het kampioenschap.