AMSTERDAM/ARNHEM/BREDA/ROOSENDAAL - Ajax heeft zich zaterdagavond in de slotfase ontdaan van concurrent AZ. De Alkmaarders - vooraf medekoploper in de eredivisie - kwamen voor rust verrassend op een 2-1-voorsprong, maar moesten in de tweede helft buigen voor een veel beter Ajax. Galasek maakte in de 90e minuut uit een strafschop de winnende treffer, 3-2.

Bekijk video:
Ajax - AZ

AZ speelde in de eerste helft knap voetbal. Door twee goals van Perez leidde dat tot een 2-1-voorsprong. Ibrahimovic maakte het Amsterdamse doelpunt. Na rust kon AZ het hoge tempo en het goede positiespel van voor de pauze niet langer volhouden. Door twee late goals van De Jong en Galasek pakte Ajax alsnog de volle winst en behield het de koppositie in de eredivisie.

Vitesse

FC Volendam heeft zaterdag bij Vitesse de derde competitiezege laten glippen (2-2). De Noord-Hollandse ploeg leidde bij de rust verrassend met 2-0 dankzij treffers van Faria en Tuyp. Na de pauze kwam Vitesse op gelijke hoogte via doelpunten van Claessens en Mbamba. Vijf dagen eerder won de Arnhemse ploeg voor de Amstel Cup nog met 4-0 van FC Volendam, ook in het Gelredome.

PSV

Ook zonder de afwezige Mark van Bommel, Mateja Kezman, Andre Ooijer en Johann Vogel had PSV zaterdagavond in Breda totaal geen moeite met NAC. De landskampioen won met 1-3. Park (2) en Lucius scoorden al in de eerste helft. Engelaar benutte in blessuretijd een strafschop.

RBC

RBC Roosendaal heeft zaterdagavond de eerste overwinning van dit seizoen in eigen stadion behaald. Met de overwinning van 1-0 op NEC namen de Roosendalers tegelijk afstand van de Nijmegenaren op de ranglijst. Hesp scoorde na rust uit een strafschop tegen zijn oude club. Ebbinge had Ikedia in het strafschopgebied omver gelopen.