AMSTERDAM - De 24 Uur van Le Mans gaat zaterdag van start met vier wagens van Peugeot op kop. De auto met startnummer 3, bestuurd door Sebastien Bourdais, Pedro Lamy en Simon Pagenaud, vertrekt van pole position.

De Peugeot van Bourdais zette in de eerste kwalificatie al een tijd van 3:19.711 neer en daar kon vervolgens niemand meer aan tippen.

Panis

Op startpositie twee en drie staan de andere twee fabrieks-Peugeots. Olivier Panis, Loic Duval en Nicolas Lapierre starten met hun ORECA Peugeot vanaf de vierde plek.

Vanaf de vijfde positie begint de Audi van Mike Rockenfeller, Timo Bernard en Romain Dumas. De achterstand op de Peugeot van Bourdais bedroeg in de kwalificatie 2,1 seconden.

Nederlanders

Christijan Albers start met zijn Kolles Audi R10 TDI van de dertiende startpositie. Hij zette in de kwalificatie een tijd van 3:31.661 neer en was daarmee de snelste Nederlander.

De Spyker van Jeroen Bleekemolen en Tom Coronel begint vanaf de vijftigste plaats, drie plekken voor de ProSpeed Porsche van Paul van Splunteren.

In de GT1-klasse was de Aston Martin de rapste. Tot het trio bestuurders behoort ook de Nederlander Peter Kox.