MAASTRICHT - De noodlijdende voetbalclub MVV is gered. De club uit de Jupiler League heeft een regeling getroffen met 96 procent van de schuldeisers.

De club uit Maastricht kan dan ook een doorstart maken, maakte de initiatiefgroep MVV woensdag bekend.

De achterstallige salarissen van spelers en medewerkers worden nog woensdagmiddag betaald. Donderdag neemt de initiatiefgroep de leiding over van het huidige bestuur.

Volgend seizoen kan de club met een sluitende begroting van 2,6 miljoen euro beginnen. Over de toekomstplannen geeft het nieuwe bestuur volgende week een persconferentie.

Ernest Faber

Dan wordt ook meer duidelijk over een nieuwe trainer van MVV, nu het al afgesloten contract met trainer Ernest Faber op diens verzoek is ontbonden. Onduidelijk is of Faber nu van zijn beslissing terugkomt.

Met een aantal schuldeisers is weliswaar nog geen overeenkomst gesloten, maar wethouder Luc Winants zei er alle vertrouwen in te hebben dat dat nog voor 1 juli gaat lukken.

Coulance

Volgens voorzitter Paul Rinkens van de initiatiefgroep gaat het bij die 4 procent van de schuldeisers deels om doorlopende contracten. Met sommigen is er nog discussie over de geleverde diensten en anderen is gevraagd alsnog coulance te betrachten.

''Het is niet ethisch 96 procent van de schuldeisers te vragen water bij de wijn te doen en de rest daar niet om te vragen'', zei Rinkens. De reddingsacties de afgelopen weken verliepen moeizaam, verklaarde Rinkens. ''Er zijn momenten geweest dat het echt over was.''

Gemeente Maastricht

De gemeente Maastricht stelde de overeenkomst met de schuldeisers als voorwaarde om het stadion De Geusselt voor 1,8 miljoen euro aan te kopen én een schuld van 1,7 miljoen euro kwijt te schelden.

VV is daarmee schuldenvrij. Wel moet de KNVB de begroting voor volgend seizoen nog goedkeuren.