AMSTERDAM - Chelsea heeft besloten de aflopende contracten van Michael Ballack en Joe Cole niet te verlengen. Dientengevolge verlaten beide middenvelders de club transfervrij.

Dit meldt The Independent. De manager van Ballack heeft het nieuws inmiddels bevestigd, meldt persbureau AFP.

De 28-jarige Cole eiste dat zijn salaris van 117.000 euro per week met 36.000 euro zou worden verhoogd. Aan die wens wilde manager Carlo Ancelotti niet voldoen.

Cole, die waarschijnlijk zaterdag in de basis start in de eerste WK-wedstrijd van Engeland tegen de Verenigde Staten, schermt met belangstelling van Tottenham Hotspur, Liverpool, Manchester United en Manchester City.

Ballack

De onderhandelingen met Ballack (33) waren al weken geleden afgebroken. De Duitser, vanwege een enkelblessure afwezig op het WK, wilde een tweejarig contract, terwijl Chelsea de verbintenis met maximaal één seizoen wenste te verlengen. De clubleiding heeft deze aanbieding nu ingetrokken.

Voor Ballack zou er interesse zijn vanuit Duitsland, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten.

Senderos

Philippe Senderos voetbalt volgend seizoen voor Fulham. De Zwitserse verdediger, momenteel met zijn landgenoten in voorbereiding op het WK, komt transfervrij over van Arsenal waar hij zeven jaar onder contract stond. De afgelopen twee jaar werd hij uitgeleend aan AC Milan en Everton.

Senderos (25) tekende een contract voor drie jaar bij de verliezend finalist van de Europa League. Dat maakte Fulham woensdag op de website bekend.