AMSTERDAM - Al is de concurrentie op de linkerflank van het Nederlands elftal moordend, Eljero Elia gaat ervan uit dat hij op het WK aan zijn minuten komt.

''Ik zie zeker kansen op speeltijd'', blikt de aanvaller vooruit in de nieuwe NUsport, die nu in de winkel ligt.

''De jongens op links zijn allemaal verschillende types. Babel trekt graag naar binnen, Van der Vaart en Afellay gaan de bal vaak halen. Ik ben meer een traditionele buitenspeler. Ik ben snel, kan binnendoor en buitenom gaan, heb een voorzet in huis, maar kan ook zelf schieten.''

Babel

Ryan Babel lijkt hij na zijn sterke invalbeurt tegen Hongarije (6-1), toen Elia bij zijn eerste actie fraai scoorde, voorbij te zijn. Nu Afellay en Van der Vaart nog.

''Ik besef dat Oranje een goede serie heeft neergezet, maar denk dat ik tegen Hongarije een signaaltje heb afgegeven: Hallo, Eljero is er ook nog", aldus de speler van Hamburger SV.

"Ik ben zo scherp als wat, kan haast niet wachten tot het toernooi begint. Ik weet wat ik kan als ik fit ben en dat wil ik de hele wereld laten zien."

Lees het hele verhaal over de strijd op de linkerflank, waarin ook Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay aan het woord komen, in het nieuwe magazine.

Lees al het nieuws over het WK op onze special