KERKRADE - Op de tiende speeldag in de eredivisie heeft Roda JC de eerste overwinning voor eigen publiek behaald. Op een natgeregende grasmat in Kerkrade werd ADO Den Haag met 5-1 verslagen. Grote man van Limburgse club was de Nieuw-Zeelander Ivan Vicelich. Hij scoorde drie keer mooi, waarbij twee keer voor rust.

ADO Den Haag, gesteund door 300 supporters, speelde hoofdzakelijk op eigen helft. Na de openingstreffer van de thuisclub maakte Cales gelijk uit een vrije trap. Roda's doelman Kujovic ging bij het krullende schot niet vrijuit. De voorsprong van 2-1 voor Roda JC bij rust was verdiend. De club van de geplaagde trainer Vloet kon direct na de pauze de strijd beslissen. Binnen een kwartier waren er vijf kansen op 3-1. Sergio miste er drie, Vicelich en Anastasiou ieder een.

Wissels

Na dit fortuin besloten de Haagse coaches Israel en Schoenmaker tot twee aanvallende wissels. Stroeve kwam erin voor de falende verdediger Carrilho. Vleugelspits Castelen maakte na zes wedstrijden absentie wegens een knieblessure, zijn rentree ten koste van Cales.

ADO speelde direct een stuk aanvallender. De wissels hadden mogelijk effect kunnen sorteren als in de 70e minuut doelman Janssen niet enorm had geblunderd. Hij greep totaal mis bij een stuiterend balletje. De balcaramboleerde van zijn armen voor de voeten van de inlopende Sonko, die niet miste, 3-1.

ADO was er kapot van en presteerde weinig meer. Roda JC ging vol door en stelde zijn supporters tevreden met nog een paar goals. Eerst een intikker van invaller Koné op een lepe pass van Anastasiou en tenslotte weer een fraaie kopbal van Vicelich.