AMSTERDAM - Skil-Shimano en Vacansoleil maken weinig kans op deelname aan de Vuelta. De Nederlandse ploegen staan niet op een naar de Spaanse sportkrant Marca uitgelekte deelnemerslijst. Achttien plaatsen zijn al vergeven.

Voor de overige vier ploegen hebben de Nederlandse wielerploegen concurrentie van een aantal grote teams. Maandag maakt de Vuelta-organisatie de definitieve startlijst bekend.

Vanwege een akkoord uit 2008 zijn zestien ploegen sowieso zeker van deelname aan de drie grote rondes.

De Rabobankploeg behoort daartoe, evenals Caisse d'Épargne, Columbia-HTC, Euskaltel, Astana, Footon-Servetto, Liquigas, Omega Pharma-Lotto, Cofidis, Lampre, QuickStep, Team Milram, Saxo Bank, AG2R, Française des Jeux en Bouygues.

Sastre

Volgens Marca kunnen ook de kleinere Spaanse ploegen Xacobeo-Galicia en Andalucia-Cajasur op een uitnodiging voor de Spaanse rittenkoers rekenen en zijn Team RadioShack en Cervélo al zo goed als zeker.

Cervélo zou daarvoor wel de Spanjaard Carlos Sastre moeten meenemen. BMC, waar wereldkampioen Cadel Evans al heeft aangekondigd zich op de Tour te willen concentreren, maakt weinig kans op een van de resterende twee tickets.

Furore

Voor die deelnamebewijzen zijn Skil-Shimano en Vacansoleil in de race, maar de Nederlandse ploegen maken weinig kans. Ze hebben concurrentie van onder anderen Garmin-Transitions, Katoesja, Team Sky en Acqua & Sapone.

Vorig jaar maakte Vacansoleil nog furore in de Vuelta met een etappezege van sprinter Borut Bozic en de twaalfde plaats van Johnny Hoogerland in het eindklassement.

De Vuelta gaat dit jaar op 28 augustus van start in Sevilla. De finish is als vannouds in Madrid. Daar komt het peloton op 19 september aan.