HOOFDDORP - De blessure van Arjen Robben is minder erg dan gevreesd. De aanvaller hoeft het WK vooralsnog niet aan zich voorbij te laten gaan. Dit meldt de KNVB.

Robben heeft een scheurtje in de hamstring van zijn linkerbeen, zo bleek zondag uit onderzoek in het Erasmusziekenhuis in Rotterdam.

''Ik heb besloten voorlopig geen vervanger voor Arjen op te roepen en hem zodoende alle kans te geven nog tijdens het toernooi aan te sluiten'', laat bondscoach Bert van Marwijk in het persbericht weten.

De voetbalbond bekijkt nog wanneer Robben alsnog naar Zuid-Afrika afreist. Robben raakte zaterdag geblesseerd tijdens het oefenduel van het Nederlands elftal met Hongarije (6-1 winst).

Afwachten

Gevreesd werd voor een dusdanige ernstige kwetsuur dat de aanvaller de mondiale titelstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Vooralsnog is dat dus niet het geval, maar het blijft afwachten hoe snel Robben herstelt.

Van Marwijk liet zaterdag na het duel al weten dat hij Robben mogelijk ook zou meenemen als blijkt dat hij pas na bijvoorbeeld de poulefase in actie kan komen.

Specialist

Dick van Toorn gaat Arjen Robben helpen om tijdig fit te raken voor het WK. De aanvaller maakte in het verleden vaker gebruik van de diensten van de therapeut, die niet tot de medische staf van Oranje behoort.

Robben beseft het herstel van zijn hamstringblessure een race tegen de klok wordt, maar heeft goede ervaringen met Van Toorn.

Week

''Als je dit rustig wilt laten genezen, dan ga je naar de vier tot zes weken toe'', vertelde Robben zondagavond in Studio Voetbal. ''Maar nu zijn andere middelen nodig. Ik weet dat het eventueel in een week weer goed kan zijn.''

''Morgenochtend meld ik me om half acht bij Dick en dan gaan we aan de slag. Ik ga knokken tot ik er bij neer val. Ik wil de jongens niet laten vallen. We kunnen wereldkampioen worden en daar wil ik bij zijn.''

Cruijff

De behandelmethoden van Van Toorn zijn al decennialang populair bij verschillende Nederlandse topvoetballers. Zo liet Johan Cruijff zich tijdens zijn spelerscarrière ook regelmatig door hem helpen.

Ook Rafael van der Vaart is een vaste klant van de specialist.

Denemarken

Oranje opent het WK op 14 juni met een wedstrijd tegen Denemarken. De laatste groepswedstrijd tegen Kameroen staat voor 24 juni op het programma.

Nederland kan niet eerder dan 28 juni in de achtste finales uitkomen. De eerste kwartfinale van het WK wordt pas op 2 juli gevoetbald.