SUWON - De Nederlandse volleyballers hebben ook de tweede wedstrijd tegen Zuid-Korea in de World League gewonnen.

In de eerste wedstrijd, zaterdag, was er bij momenten nog sprake van enige spanning. Oranje won toen met 25-23 25-21 25-20. Zuid-Korea had in de tweede ontmoeting helemaal niets in te brengen.

Dankzij de twee zeges van 3-0 gaat Nederland na het eerste speelweekeinde met zes punten aan de leiding in groep A van de World League.

Brazilië, dat Bulgarije met 3-1 en 3-2 versloeg, heeft vijf punten. Volgend weekeinde wacht het team van Blangé in Brasilia een grote uitdaging tegen de titelverdediger.

Ranking

Zuid-Korea staat op die mondiale ranking twaalf plekken hoger dan Nederland, maar daar was zondag weinig van te merken. In de eerste set liep Nederland, dat in dezelfde basisopstelling speelde als zaterdag, bij een stand van 5-5 rap uit.

Op de service van Dick Kooy, die twee aces sloeg, gingen zes punten op rij naar Oranje. Zuid-Korea was, ondanks enkele matige opslagbeurten bij het team van Blangé, geen moment in staat de achterstand enorm te verkleinen.

Naast Yannick van Harskamp (spelverdeler), Rob Bontje en Wytze Kooistra (middenblokkering), Niels Klapwijk (diagonaal), de passer-lopers Jeroen Rauwerdink en Kooy en libero Jelte Maan gaf Blangé ook speeltijd aan Jeroen Trommel, Nico Freriks en Mathijs Mast.

Initiatief

In de tweede set nam het Nederlandse team direct het initiatief en liep zelfs uit naar 18-11. Op het gemak werd de set binnengehaald: 25-19. Ook in het derde bedrijf kende Oranje geen moeite met de opponent: 25-18.

Kooy maakte negentien punten voor Nederland, waaronder drie blokpunten en twee aces. Rauwerdink kwam tot dertien punten, Klapwijk nam er twaalf voor zijn rekening.