AMSTERDAM - Arjen Robben ontbreekt zaterdag in de basisopstelling van het Nederlands elftal voor de laatste oefeninterland in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal tegen Hongarije.

De vleugelspits van Bayern München, die hersteld is van een lichte heupblessure, begint in de Amsterdam Arena op de bank.

Rafael van der Vaart heeft wel een basisplaats gekregen van bondscoach Bert van Marwijk. De middenvelder van Real Madrid vormt samen met Wesley Sneijder en Dirk Kuijt het aanvallende trio achter spits Robin van Persie.

Van der Vaart begon dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Ghana (4-1-winst) op de bank, maar maakte in de tweede helft als invaller veel indruk met een doelpunt, een assist en het versieren van een strafschop.

Geen minuut

Robben heeft nog geen minuut gespeeld tijdens de oefencampagne. De aanvaller van Bayern München sloot net als Sneijder en Mark van Bommel pas na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Mexico (2-1) aan bij Oranje.

Hij bleef tegen Ghana uit voorzorg aan de kant vanwege heupklachten. Robben verklaarde in de aanloop naar de confrontatie met Hongarije weer fit te zijn, maar begint toch op de bank. Volgens Van Marwijk is dat uit voorzorg en komt Robben na rust in het veld.

Daardoor is nog steeds niet helemaal duidelijk met welke elf spelers Van Marwijk op 14 juni in de eerste WK-wedstrijd tegen Denemarken wil spelen.

Tien namen staan zo goed als vast. Mits fit lijkt Robben zeker van een basisplaats. De bondscoach moet dan alleen nog beslissen of hij met Kuijt of Van der Vaart wil starten.

Erwin Koeman

Bij Hongarije, dat onder leiding staat van de Nederlandse bondscoach Erwin Koeman, staan twee spelers uit de eredivisie in de basis: Balazs Dzsudzsak van PSV en Boldizsar Bodor van Roda JC. Hongarije heeft zich niet gekwalificeerd voor het WK.

Opstelling Oranje: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Van Bronckhorst; De Jong en Van Bommel; Kuijt, Sneijder en Van der Vaart; Van Persie.