SAINT-PIERRE - Frankrijk heeft zich in de laatste oefenwedstrijd voor het wereldkampioenschap voetbal belachelijk gemaakt.

De verliezend finalist van vier jaar geleden verloor op het eiland Réunion met 1-0 van China, dat zich niet heeft gekwalificeerd voor het mondiale titeltoernooi.

Deng Zhuoxiang maakte halverwege de tweede helft uit een vrije trap het enige doelpunt.

De wedstrijd tegen China zal de WK-koorts in Frankrijk allerminst aanwakkeren. Eerder deze week bleek uit een enquête van L'Equipe dat bijna 70 procent van de lezers in Frankrijk negatief is over de WK-kansen van 'Les Bleus'.

De ploeg van de veelbekritiseerde bondscoach Raymond Domenech kon dan ook niet overtuigen in de oefenpotjes tegen Costa Rica (2-1-winst) en Tunesië (1-1).

Gallas

Domenech liet zijn elftal opnieuw in een 4-3-3-systeem spelen, anders dan de 'Haantjes' de laatste jaren gewend zijn. William Gallas maakte vroeg in de wedstrijd wel een doelpunt, maar hij deed dat in buitenspelpositie.

Frankrijk deed verder weinig met het veldoverwicht, waardoor China tegen de verhoudingen in zelfs met de winst aan de haal kon gaan. Domenech en zijn mannen openen het WK op 11 juni tegen Uruguay.

Steeds beter

Ondanks de afgang op Réunion riep de Franse keuzeheer na afloop doodleuk dat zijn team op de goede weg is.

''We worden steeds beter. We hebben aanzienlijk meer kansen gecreëerd dan in de voorgaande twee wedstrijden. Maar er zijn altijd redenen om je zorgen te maken als je een wedstrijd verliest'', zo oreerde Domenech.

''Er zijn van die dagen dat je denkt: we hadden het beter kunnen doen. We maken ons altijd zorgen als we geen doelpunten maken. We misten frisheid en spontaniteit. Maar goed, het is maar een oefenpotje. We hebben nog een week werk voor de boeg.''