RIJSWIJK - De Spaanse wielrenner Oscar Freire rijdt in ieder geval nog een jaar voor Rabobank. De ploegleiding en Freire zijn vrijdag een contractverlenging van een jaar overeengekomen.

De huidige verbintenis met de drievoudig wereldkampioen, die deel uitmaakt van de tourequipe, liep aan het einde van dit jaar af.

Freire (34) liet eerder doorschemeren te twijfelen over het voortzetten van zijn loopbaan. ''In principe is volgend jaar mijn laatste als wielrenner'', liet hij vrijdag weten. De ploegleiding reageerde verheugd.

''Voor ons was de keuze niet zo moeilijk toen Oscar aangaf nog een jaar door te willen gaan'', zei technisch directeur Erik Breukink.

Vaste waarde

''Je zou gek zijn een renner van dergelijk kaliber te laten gaan. Het was voor ons bovendien prettig nieuws, want vorig jaar begon het rond de Vuelta te zingen. Hij gaf toen zelf aan het van jaar tot jaar te willen bekijken, maar we hoorden dit jaar al vroeg dat hij door wilde gaan."

"Oscar is een hele grote vaste waarde. Hij staat er ieder jaar weer en ik ben er van overtuigd dat er nog geen sleet zit op zijn kwaliteiten. Dat heeft hij dit jaar trouwens al een paar keer laten zien.''

Achtste seizoen

Freire is bezig aan zijn achtste seizoen in Rabodienst. In die jaren pakte hij onder meer zijn derde wereldtitel (2004) en won hij Milaan-Sanremo (3x), de Brabantse Pijl (3x), Gent-Wevelgem, de Hamburg Cyclassic, de groene trui in de Ronde van Frankrijk (2008) en etappes in de Tour (3) en de Vuelta (5).