MILTON KEYNES - De vrede tussen Sebastian Vettel en Mark Webber is getekend. De autocoureurs uit het formule 1-team van Red Bull Racing verzoenden zich donderdag op het hoofdkwartier van de renstal in het Britse Milton Keynes.

Vettel en Webber leefden in onmin door een curieuze crash tijdens de Grote Prijs van Turkije afgelopen zondag.

De Duitser Vettel ramde bij een inhaalmanoeuvre de bolide van zijn Australische teamgenoot Webber. Vettel viel uit, Webber moest zijn koppositie prijsgeven en eindigde als derde.

Na afloop gaven niet alleen de coureurs elkaar de schuld, het incident veroorzaakte ook onenigheid binnen de teamleiding. De teambazen Christian Horner, Adrian Newey en Helmut Marko waren daarom ook aanwezig bij het gesprek.

Samenwerken

''Seb en ik zullen ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt en we zullen met elkaar blijven samenwerken, geen probleem. Het is doodzonde dat we de race hierdoor hebben verloren, maar in de sport kan dit voorkomen'', zei Webber.

Vettel betreurde evenals Webber de gang van zaken. ''Mark en ik zijn racers en wij waren aan het racen. We zijn ook profs en daarom zal onze samenwerking niet veranderen, we gaan verder. Het spijt me voor het hele team dat dit is gebeurd.''