SYDNEY - Australië heeft Aurelio Vidmar benoemd tot assistent-trainer van het nationale voetbalelftal. De voormalig speler van Feyenoord begint na het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.

Het moment van zijn aanstelling is opmerkelijk omdat Australië nog geen opvolger heeft voor de vertrekkende bondscoach Pim Verbeek.

Ben Buckley, voorzitter van de Australische bond FFA, benadrukt dat Vidmar wordt 'gekneed' voor de positie van hoofdtrainer. ,,Aurelio is een goede jonge coach en deze positie is voor hem een fantastische opstap naar het ambt van hoofdcoach.''

Ook technisch directeur Han Berger is enthousiast: ,,Hij is één van onze meest veelbelovende coaches en ik kijk uit naar onze samenwerking.''

Wel naar WK

Vidmar gaat wel naar het WK om alvast rond te kijken bij de ploeg. Na het mondiale eindtoernooi zal hij ook de olympische ploeg van Australië leiden. De 44-voudig international was afgelopen seizoen coach van Adelaide United.

Australië heeft de laatste jaren onder Nederlands bewind gestaan. Voor Verbeek was Guus Hiddink de bondscoach. Ruud Gullit wordt nadrukkelijk genoemd als nieuwe man en gaf zelf al aan interesse te hebben in de functie.