LUXEMBURG-STAD - Lance Armstrong is woensdagavond als vijfde geëindigd in de proloog van de Ronde van Luxemburg. Hij gaf 0.09 toe op Jimmy Engoulvent, die de tijdrit op zijn naam schreef.

De 30-jarige Franse wielrenner, die onder contract staat bij Saur-SojaSun, had voor de rit over 2,659 kilometer in het centrum van de hoofdstad 3 minuten en 41,99 seconden nodig.

Engoulvent had 8 seconden voorsprong op zijn land- en ploeggenoot Cyril Lemoine. De Zwitser Grégory Rast eindigde als derde. Beste Nederlander was Koen de Kort, 24e op 0.16.

Hij was een tel langzamer dan de Duitser Patrik Sinkewitz. Deze voormalig dopingzondaar maakte zijn seizoensdebuut in het peloton in het tricot van de bescheiden Italiaanse formatie ISD-Neri.

'Conditie niet slecht'

Armstrong vond dat zijn eerste kilometers in het groothertogdom niet tegenvielen. ''De conditie is niet slecht, maar echt top is nog wel iets anders'', was zijn reactie.

''Ik ben geen echte proloogspecialist, dus ik mag best tevreden zijn met mijn tijd. Door allerlei tegenslagen heb ik een conditionele achterstand opgelopen, maar ik heb tijd om alles in orde te krijgen."

"Daarom ben ik hier ook. We werken rustig verder naar de maand juli. Hierna de Ronde van Zwitserland nog.''