HOOFDDORP - Mark Webber is dicht bij contractverlenging met Red Bull Racing. De 33-jarige Australiër, die tijdens de afgelopen race nog hevig werd bekritiseerd door de teamleiding, hoeft slechts nog te tekenen.

Dat heeft Dr. Helmut Marko, de begeleider van Red Bulls autosportactiviteiten, gezegd in het Oostenrijkse TV-programma Sport und Talk aus dem Hangar 7.

"Het is min of meer een formaliteit dat we de samenwerking met Mark verlengen binnen de komende dagen", aldus Marko, die de 33-jarige coureur direct na afloop van de race in Turkije de schuld gaf van de crash tussen hem en zijn teamgenoot Sebastian Vettel.

Schuldvraag

De Oostenrijkse voormalig coureur was stellig van mening dat Webber zijn Duitse teammaat meer ruimte had moeten geven toen die hem probeerde in te halen in het gevecht om de leiding.

De uitlatingen van Marko kwamen Red Bull op een storm aan kritiek te staan. Coureurs, teambazen, media-prominenten en duizenden fans geven Vettel de schuld, omdat hij tenslotte  tegen Webber aan was gereden.

Repareren

Teambaas Christian Horner probeerde de publicitaire schade dinsdag enigszins te repareren met een verklaring op de met duizenden negatieve reacties bestookte Red Bull-site.

"Nadat we alle informatie bekeken hebben is het duidelijk dat het een race-incident is dat nooit had mogen gebeuren tussen twee teamgenoten. Niet alle informatie was direct beschikbaar na de race. Nu dus wel en Dr. Marko deelt onze mening."

Gelijke behandeling

Horner wil ook benadrukken dat er van het veelbesproken voortrekken van Vettel binnen het team absoluut geen sprake is: "Beide coureurs krijgen, zoals altijd, een volstrekt gelijke behandeling."