VEENDAM - BV Veendam is er dinsdagavond in geslaagd om een sluitende begroting in te dienen bij de KNVB. Dat was één van de voorwaarden voor het behouden van de proflicentie.

Het beroep van de club tegen het faillissement, dat woensdagochtend bij het gerechtshof in Leeuwarden diende, wordt gewoon doorgezet. Dat maakte de Groningse club woensdag bekend.

Volgens een woordvoerder van BV Veendam heeft de KNVB positief gereageerd op de ingediende begroting en het plan van aanpak.

''Ze hebben besloten om ons de licentie in ieder geval niet af te nemen'', legt hij uit. ''Het is nu afwachten wat het gerechtshof van de plannen vindt.''

Licentie

De KNVB benadrukte in een reactie dat het nog niet inhoudelijk heeft gereageerd op de stukken.

De bond en de licentiecommissie hebben eerder deze week in een gesprek met Veendam duidelijk gemaakt dat de commissie alsnog kan beslissen het traject op gang te brengen om de licentie in te trekken, ook als het gerechtshof de faillissementsuitspraak zou terugdraaien.

Het gerechtshof in Leeuwarden doet binnen acht dagen uitspraak. Volgens Veendam is er daarna geen enkele mogelijkheid meer om in beroep te gaan.