HOOFDDORP - FC Barcelona overweegt een bod uit te brengen op Arjen Robben. Sportief directeur Txiki Begiristain en trainer Josep Guardiola zijn uitermate gecharmeerd van de 26-jarige Groninger van Bayern München, zo bericht El Mundo Deportivo.

Hoewel de Nederlandse international bij Bayern komende van rechts tot grote hoogte steeg, ziet het technisch kader van Barcelona in Robben de opvolger van Thierry Henry voor op de linkerflank.

Ook Juan Mata van Valencia zou volgens de Spaanse krant in beeld zijn als vervanger van Henry, die ondanks een doorlopend contract mag vertrekken.

Veertig miljoen euro

Robben heeft punten gescoord bij Barcelona omdat hij het hele seizoen blessurevrij is gebleven. De Catalanen vermoeden dat er een bedrag van minimaal veertig miljoen euro op tafel moet komen om Bayern te bewegen de WK-ganger te verkopen.

Vorig jaar zette Robben zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot 2013 bindt aan de Duitse topclub.

Select gezelschap

Mocht de speler van het jaar in de Bundesliga verkassen naar Catalonië, dan voegt hij zich in een select gezelschap dat voor beide Spaanse topclubs heeft gespeeld. Voor zijn transfer naar ‘Der Rekordmeister’ kwam Robben tussen 2007 en 2009 uit voor Real Madrid.