ROTTERDAM - Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond ook de tweede interland in de aanloop naar het WK gewonnen. Oranje was in de Rotterdamse Kuip veel te sterk voor Ghana (4-1).

Dirk Kuijt opende in de dertigste minuut de score (1-0). Invaller Rafael van der Vaart sloeg in de 73e minuut toe (2-0).

Asamoah Gyan profiteerde in de 73e minuut namens Ghana van een misverstand tussen Joris Mathijsen en Giovanni van Bronckhorst (2-1).

Wesley Sneijder liet in de tachtigste minuut de mooiste treffer noteren (3-1). Robin van Persie benutte in de 86e minuut nog een strafschop, nadat Van der Vaart was neergelegd.

Hongarije

Het Nederlands elftal won afgelopen woensdag ook al de vriendschappelijke interland tegen Mexico (2-1), dat net als Ghana aan het WK mag deelnemen.

Oranje sluit zaterdag de oefencampagne in de aanloop van de mondiale eindronde af met een interland tegen Hongarije in de Arena.

Zonder nederlaag

De zege betekent dat Bert van Marwijk sinds dinsdagavond de enige bondscoach is die met het Nederlands elftal achttien duels op rij zonder nederlaag is gebleven.

Van Marwijk deelde het record tot dusverre met Louis van Gaal en Dick Advocaat, die met Oranje zeventien achtereenvolgende interlands niet verloren.

Marco van Basten en Frank Rijkaard verloren na een ongeslagen reeks van zestien duels met het Nederlands elftal. Onder Van Marwijk leed Oranje slechts één nederlaag. Australië was op 6 september 2008 met 2-1 te sterk.