ROME - Voor Europees kampioen Internazionale was Guus Hiddink de belangrijkste kandidaat om de naar Real Madrid vertrekkende José Mourinho deze zomer in Milaan op te volgen.

''Je bent in het voetbal nooit ergens 100 procent zeker van, maar dit lijkt mij een onmogelijke zaak'', liet Cees van Nieuwenhuizen, de manager van Hiddink, dinsdag in enkele Italiaanse media weten.

Van Nieuwenhuizen bevestigde dat Inter vorige week bij hem had geïnformeerd naar Hiddink.

''Mij werd verteld dat Guus eerste keus was. Ik heb Inter gezegd dat hij net bij Turkije was begonnen als bondscoach en dat hij zeker niet bij de Turkse bond om contractontbinding zou gaan vragen. Het was dus een kwestie tussen Inter en de Turkse bond.''

Capello

De Italiaanse kampioen polste onlangs ook Fabio Capello, de bondscoach van Engeland, en Rafael Benitez (Liverpool). ''Inter heeft dus wel na de contacten met mij met deze twee trainers gesproken, maar niet met de Turkse federatie'', gaf Van Nieuwenhuizen aan.

Daarmee wilde de zaakwaarnemer van Hiddink zeggen dat Inter kennelijk de komst van de Nederlandse topcoach naar Milaan evenmin haalbaar acht.