EINDHOVEN - PSV heeft dinsdag de transfer van AZ-aanvaller Jeremain Lens afgerond. De 22-jarige spits, die vorige week afviel voor de definitieve WK-selectie van Oranje, ondertekende een contract voor vijf jaar in Eindhoven.

Een week geleden bereikten beide clubs al een akkoord over de overstap van Lens, die in Alkmaar nog tot medio 2013 onder contract stond.

PSV kwam dinsdag ook met de voomalige NEC-huurling tot overeenstemming. Daarna onderging hij met goed gevolg de medische keuring.

Na zijn vakantie meldt de geboren Amsterdammer zich later deze maand op De Herdgang voor de eerste training bij zijn nieuwe club.

Bewogen jaar

''Ik hoop me bij PSV te kunnen doorontwikkelen. In de voorbereiding hoop ik ook duidelijkheid te krijgen over de positie waarop ik me moet gaan richten'', liet Lens weten op PSV TV.

Lens heeft naar eigen zeggen een ''bewogen jaar'' achter de rug. ''Uiteindelijk sta ik hier in Eindhoven. De teleurstelling dat ik niet mee mocht naar het WK, wordt goedgemaakt door mijn overgang naar PSV.''