NEW YORK - Captain Tjerk Bogtstra zal Richard Krajicek niet vervangen in het Nederlands team voor de Daviscupwedstrijd tegen Finland. Bogtstra heeft nog geen definitieve afzegging van de Muiderberger ontvangen.

Hij reist half september met de vier resterende spelers af naar Turkku. Dit zijn Sjeng Schalken, Raemon Sluiter, Paul Haarhuis en Martin Verkerk.

Dramatisch

De kans dat Krajicek tijdig hersteld zal zijn van de voetblessure die hem maandag in het New Yorkse grandslam tot opgave dwong, klein. "Ik heb begrepen dat zo'n kwetsuur niet snel genezen is", zei Bogtstra. Hij vindt het zoveelste blessureleed van Krajicek vooral dramatisch voor de tennisser zelf vond. "Na twee jaar ellende heeft hij nauwelijks twee maanden weer kunnen spelen. Dat is knap waardeloos, heel triest voor hem."

Wist nergens van

De openbaring van Krajicek na afloop van zijn uitschakeling tegen de Tsjech Novak dat hij al zes jaar lang last heeft van de blessure aan de linkerhiel, was ook nieuw voor Bogtstra. "Ik wist er niets van."

Carte blanche

Met het oog op de Daviscup had Krajicek carte blanche van Bogtstra. Als hij meeging, zou hij ook spelen. Bogtstra hoopt vrijdag van Krajicek te horen hoe de blessure er voorstaat, maar erg positief is hij niet: "Het ziet er niet rooskleurig uit. We zullen hoe dan ook heel goed moeten spelen om onze plaats in de wereldgroep te redden."