AMSTERDAM - De curatoren van DSB Beheer hebben de aandelen in de voetbalclub AZ verkocht aan Stichting AZ Alkmaar. Deze onafhankelijke stichting heeft daarvoor het symbolische bedrag van 1 euro betaald.

Het stadion, inclusief een sportcomplex en parkeerterrein zijn verkocht voor 15 miljoen euro aan een groep bedrijven en sponsors. AZ huurt het stadion voor 25 jaar tegen 900.000 euro per jaar. Dat is te lezen op de website van AZ.

De lening van tien miljoen euro van DS Sport, onderdeel van DSB Groep, aan AZ wordt kwijtgescholden. De resterende schuld van 3,9 miljoen euro wordt in vijf jaar terugbetaald door spelers te verkopen.

AZ

AZ heeft een lening van minimaal 8 miljoen euro ontvangen van een groep Noord-Hollandse ondernemers, waardoor de activiteiten van de voetbalclub zijn gewaarborgd. De voetbalclub is nog in overleg met partijen over sponsering van het shirt en het stadion.

AZ verlaagt de begroting voor volgend seizoen naar 25 miljoen euro. Ook met dat beduidend lagere bedrag dan de Alkmaarse club gewend was, wil het strijden om een plek bij de beste vijf van de eredivisie.

DSB

AZ was lange tijd in het bezit van DSB Bank. De bank was tevens eigenaar van het stadion en hoofdsponsor van de club.

Toen DSB failliet ging, betekende dat ook voor de voetbalclub financiële problemen.