HOOFDDORP - Mark Webber wil graag dat de lucht geklaard is tussen hem en zijn teamgenoot Sebastian Vettel voor de Canadese Grand Prix. Beide Red Bull-coureurs speelden zondag de hoofdrol in een horror-scenario voor het team, toen een inhaalpoging van Vettel op Webber eindigde in een crash.

Vettel wilde zijn leidende teamgenoot tijdens de Turkse Grand Prix inhalen en kreeg daarbij weinig ruimte.

De Duitser kwam naast Webber te rijden en stuurde vervolgens, naar het leek, te vroeg naar rechts waardoor contact onvermijdelijk was.

Vettel viel uit, Webber kon na een pitstop alsnog de derde plaats binnenslepen. Lewis Hamilton won de race.

Het team legt de verantwoordelijkheid voorzichtig neer bij Webber, terwijl de Australiër juist op veel bijval kan rekenen van andere coureurs, teambazen en diverse media. Webber wil de situatie niet uit de hand laten lopen en gaat met zijn Duitse teamgenoot om tafel om het incident te bespreken.

Mee het graf in

"Seb (Vettel, red.) en ik gaan er nog over in gesprek, want we moeten dit soort situaties in de toekomst voorkomen", aldus Webber in zijn column voor de Australische Daily Telegraph.

"We hebben waarschijnlijk verschillende meningen over wat er zondag gebeurd is die we meenemen in ons graf, maar we zijn allebei volwassen en we moeten een manier van tegen elkaar racen vinden die het team geen punten kost."

"Als dit gevecht was gegaan om de achttiende en negentiende plaats dan had het niemand iets kunnen schelen. Het ging echter om de leiding en nu houdt het iedereen bezig."

Geen blaam

Webber blijft erbij dat hem geen blaam treft in het het ongeluk. "Vettel nam wat meer topsnelheid mee het rechte stuk op en ik zag hem komen aan mijn binnenzijde toen we bocht twaalf naderden."

"We waren aan het vechten om de leiding dus ik zorgde ervoor dat hij op het vuile gedeelte van de baan terechtkwam toen we bij het rempunt aankwamen. Ik hield mijn lijn en hij reed tegen me aan. Er was contact; het was slechts licht, maar met 300 km/u op de klok is dat alles wat je nodig hebt om de situatie in tranen te laten eindigen."

Na afloop van de race verklaarde Red Bull Racing dat Vettel een ronde later kon beginnen met brandstof sparen dan Webber en dus met meer vermogen een aanval kon wagen op zijn Australische teamgenoot.