HOOFDDORP - Het is een publiek geheim dat Ibrahim Afellay en Robin van Persie een goede band met elkaar hebben. De aanvaller van Arsenal speelt graag samen met de middenvelder van PSV en denkt dat hij wel eens de grote verrassing in de basis van Oranje kan worden.

"Vier jaar geleden kwam ik er net bij en stond ik op het WK ineens in de basis", vertelt Van Persie deze week in het magazine van NUsport. "Dat kan bij Afellay ook gebeuren."

De aanvaller, die op het wereldkampioenschap met het rugnummer 9 aan de aftrap verschijnt, kijkt uit naar een mogelijke samenwerking met Afellay. "Ik heb een klik met Ibrahim, een connectie. Die is er vanaf het eerste moment geweest."

Ontwikkeling

"Daarnaast maakt hij nu ook een hele goede ontwikkeling door. Volgens mij wist iedereen dat hij heel goed was, maar nu neemt hij zijn spel naar the next level. Dat kan nog leuk worden de aankomende week."

Van Persie geeft in het vraaggesprek aan dat hij bij Oranje en Arsenal graag in de spits speelt vanwege de samenwerking met topspelers. Naast Afellay noemt hij bij het Nederlands elftal ook Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Dirk Kuijt, Gregory van der Wiel en Ryan Babel als voorbeeld.

Voorrecht

"Ik ben bevoorrecht dat ik zowel bij mijn club als mijn land omringd word door spelers die voetbal begrijpen. Met dat soort artiesten in het veld is voetbal voor mij een feestje."

"Ik ben blij dat ik in Nederland ben geboren en niet over de grens", besluit de aanvalsleider. "Een club kan je uitzoeken, een nationaal elftal niet. We mogen echt heel blij en trots zijn dat we met zo'n klein landje zoveel goede voetballers voortbrengen."

Lees het volledige interview met Robin van Persie in het magazine van deze week.