HOOFDDORP - Youssef El Akchaoui is dicht bij een overgang naar SC Heerenveen. De 29-jarige linksback is transfervrij en is de onderhandelingen met de Friese club gestart. Heerenveen wil de speler van NEC graag een meerjarige verbintenis laten tekenen.

El Akchaoui kan ook rekenen op de interesse van Feyenoord. Zaakwaarnemer Karel van Burik heeft gesproken met technisch directeur Leo Beenhakker. De Rotterdammers hebben echter te weinig financiële armslag.

"Mijn zaakwaarnemer Karel van Burik heeft komende dinsdag een onderhoud in Heerenveen", aldus El Akchaoui tegen Voetbal International.

Prachtige club

"Natuurlijk is Heerenveen een prachtige club. Ze hebben een minder jaar gedraaid, maar voor komend seizoen heb ik hoge verwachtingen. Ik wacht wel wat er komen gaat en op welke manier we eruit komen.'

De Dordtenaar speelde vanaf de winterstop op huurbasis voor het Duitse FC Augsburg. Zijn club NEC, waar hij sinds 2006 onder contract staat, zag geen toekomst meer in verdere samenwerking. Eind april brak El Akchaoui zijn kuitbeen. Hij hoopt beging juni weer te kunnen trainen.