HOOFDDORP - De crash tussen Sebastian Vettel en Mark Webber tijdens de zondag verreden Turkse Grand Prix mag niet gaan doorwerken binnen Red Bull Racing. Teambaas Christian Horner wil dat de zaak zo snel mogelijk uitgepraat wordt en dat de focus weer op de volgende race komt te liggen.

Vettel elimineerde zichzelf zondag tijdens een inhaalpoging op zijn teamgenoot.

De Duitser was sneller, mede omdat Webber brandstof moest besparen. Om onder de druk van Lewis Hamilton uit te komen stak Vettel zijn auto naast die van zijn leidende teammaat.

Webber gaf weinig ruimte en Vettel wilde te snel terugkeren naar de racelijn, waardoor het tweetal elkaar raakte. Webber verloor de leiding aan de McLarens van Hamilton en Jenson Button.

Vettel moest de strijd staken en gebaarde na het uitstappen wild dat zijn Australische teamgenoot niet goed bij zijn hoofd moest zijn geweest.

Afsluiten

Horner zet nu alles op alles om de animositeit tussen het tweetal de kop in te drukken. "Het meest belangrijke is, en ik heb dit al eerder meegemaakt in de lagere raceklassen, om de zaken openlijk te bespreken en het af te sluiten. En dat is precies wat we gaan doen", aldus de Engelsman tegen Autosport.

"Er is geen ruzie tussen de coureurs. Ze zijn beide competitief en hongerig. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat ze hier van leren zodat het niet nog eens gebeurt."

"Ze representeren een compleet team en Red Bull als ze op de baan rijden en ze weten dat het niet alleen henzelf maar ook het team en de sponsor een hoop punten heeft gekost."

Schuldvraag

Red Bulls motorsport-adviseur Helmut Marko wees tegenover het Duitse RTL met de beschuldigende vinger naar Webber. Horner ziet de zaken iets genuanceerder en legt de verantwoordelijkheid bij beide coureurs.

"Ze hadden nooit op die plek op het circuit terecht mogen komen. Dat moeten ze zich beiden realiseren. Er is wat onderlinge medewerking nodig. Ze hebben het te hard gespeeld en we zien wat het resultaat is."

Bekijk de crash tussen Vettel en Webber