HOOFDDORP - Lewis Hamiltons overwinning werd enigzins overschaduwd door de crash tussen de twee Red Bulls. Toch is de Engelsman erg blij met zijn eerste overwinning in 2010 en de dubbelslag van zijn McLaren-team.

"Er gebeurde van alles tijdens de race", aldus Hamilton tegenover de BBC. "Ik had een goede start en dacht beter weg te zijn dan Webber. De auto kwam alleen slecht van zijn plek."

Hamilton werd in de eerste bocht voorbij gestoken door Sebastian Vettel van Red Bull. "Gelukkig kon ik hem twee bochten later weer inhalen."

De McLaren-coureur zat vervolgens lang op de staart van Mark Webbers Red Bull en drong flink aan. "Ik kon goed bij bijblijven."

Tijdverlies

Het gat met de Australiër groeide echter weer tijdens de gezamenlijke pitstop. De Engelsman moest ook Vettel opnieuw voorlaten. "Het ging jammer genoeg mis tijdens de pitstop. Ik weet niet wat er gebeurde maar ik verloor veel tijd."

Hamilton kon later toch aan de leiding komen nadat Vettel en Webber elkaar raakten. "Het was lekker om te weten dat Jenson achter me zat, een potentiële 1-2 was in de maak"

Niet stom

Button verraste zijn teammaat echter bijna, toen hij Hamilton inhaalde in de laatste bochtencombinatie. "Ik had het niet verwacht. Maar het was een goed gevecht en ik kon hem terugpakken in bocht 1."

Bang voor een tweede aanrijding tussen twee teamgenoten was Hamilton niet. "We mogen racen met elkaar, zolang het maar netjes gaat. Jenson en ik vormen een team en we willen het constructeurs-kampioenschap winnen. We zijn niet stom en doen niets gevaarlijks. Dat geldt duidelijk niet voor de jongens vooraan."