HOOFDDORP - Sebastian Vettel wil de schuld van de crash tussen hem en Mark Webber tijdens de Grand Prix van Turkije niet op zich nemen. De Duitser raakte zijn teamgenoot tijdens een gevecht om de leiding en kon de race niet uitrijden.

"Ik had het gevoel dat ik sneller kon en wilde een aanval inzetten", vertelde Vettel tegen de BBC. "Ik dook aan de binnenkant en had de volgende bocht aan mijn zijde. Vervolgens raakten we elkaar."

Afgaande op de onboard-beelden leek Vettel tegen zijn teamgenoot aan te rijden. "Ik ben er de persoon niet naar om met de vinger te wijzen. We zijn een team en dat moeten we respecteren."

Mark Webber sprak zich tijdens de persconferentie wat duidelijker uit over de schuldvraag. "Sebastian nam veel snelheid mee op het rechte stuk en we reden naast elkaar. Het leek erop dat hij te snel naar rechts stuurde waardoor we elkaar raakten."

Kan gebeuren

Red Bull verloor door het incident de leiding in de stand om het constructeurs-kampioenschap. "Dit is geen ideale dag voor het team. Maar goed, deze dingen kunnen nou eenmaal gebeuren."

Teambaas Christian Horner weigerde de schuld in de schoenen van een van zijn coureurs te schuiven. "Ik vraag hen altijd om elkaar de ruimte te geven op de baan. We vechten tegen de concurrentie en niet onderling."

''We lagen er goed voor in de race en deden het beter dan McLaren. Dan mag zo'n fout niet gebeuren'', vervolgt Horner. ''Sebastian en Mark zaten te veel aan de linkerkant en gaven elkaar te weinig ruimte. Het is zeer teleurstellend en frustrerend om zo kostbare punten uit handen te geven.''

Bekijk de beelden van de crash