HOOFDDORP – Mark Webber was na afloop van de kwalificaties op het circuit van Istanbul in zijn nopjes met de prestaties van zijn wagen. De Australische coureur van Red Bull veroverde op het Turkse asfalt zijn derde pole position op rij.

“Het is een geweldige resultaat en het laat nogmaals zien waartoe Red Bull in staat is”, vertelt Webber na afloop van de kwalificaties aan Autosport.com.

“Het is een verdienste van het hele team dat we op zo veel verschillende wegen zulke resultaten kunnen behalen.”

Vrije trainingen

Het team revancheerde zich voor de magere prestaties tijdens de vrije trainingen van vrijdag. Zowel teamgenoot Sebastian Vettel als Webber moest hierin zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton en Jenson Button.

“Ik had een hele slechte vrije training”, vervolgt Webber. “Maar we hebben vandaag laten zien dat we ook in Turkije een goede prestatie kunnen neerzetten en hopelijk laten we het morgen tijdens de race ook weer zien. Het wordt in ieder geval een interessante wedstrijd.”

Red Bull zal de race morgen in ieder geval ingaan zonder een eigen F-duct systeem. "We zullen geen onderdelen op de wagens monteren die ervoor zorgen dat we langzamer rijden", is Webber duidelijk over het nog niet tot ieders tevredenheid functionerende systeem.

WK-leider

De Australiër is door zijn winst in de Grand Prix van Barcelona en Monace de leider in de WK-stand. Vettel staat met evenveel punten (78) op de tweede plaats.

Ferrari-coureur Fernando Alonso heeft drie punten achterstand op het duo van Red Bull en beslaat de derde positie.