PARIJS - Tennisser Novak Djokovic heeft zaterdag de vierde ronde op Roland Garros bereikt. De Serviër won in vier sets van de Roemeen Victor Hanescu. Het werd 6-3 3-6 6-3 6-2.

Roddick kwam geen moment goed in de wedstrijd en toonde weinig zelfbeheersing. Al in de openingsset smeet de Amerikaan zijn racket kapot en ook de daaropvolgende sets was hij meer bezig met bijzaken dan met tennis.

Roddick ging veelvuldig in discussie met de arbiter, maar schoot daar uiteraard weinig mee op.

Gabasjvili speelde onbevangen, merkte dat zijn opponent niet op zijn best tenniste en besliste het duel in drie sets.

In vorm

De nummer 114 van de wereld stuit in de vierde ronde op de Oostenrijker Jurgen Melzer, die verrassend afrekende met de als negende geplaatste Spaanse gravelbijter David Ferrer (6-4 6-0 7-6). Gabasjvili kwam zelf nooit eerder voorbij de tweede ronde van een grandslamtoernooi.

''Ik heb hier in Parijs nu zes wedstrijden gewonnen, inclusief drie kwalificatieduels, en nog geen set afgegeven. Ik ben dus in vorm'', aldus de Rus.

Gewoon goed

Roddick begon in Parijs aan zijn eerste graveltoernooi van het seizoen. In het verleden was de vierde ronde zijn beste resultaat op Roland Garros.

''Ik heb me door een aantal partijen gevochten. Tegen Gabasjvili werd ik echter vanaf bal één overspeeld'', zei de Amerikaan, die in 2003 de US Open won. ''Hij speelde gewoon goed''